Case studies en persberichten     

 

Case studies (klantverhalen)

Een case study - ook wel customer reference of succes story genoemd - is een semi-commercieel stuk. Het beschrijft veelal de inzet van een hard- of softwareproduct of het afnemen van een IT-dienst door een eindgebruiker. Het is dus het verhaal van een IT-manager, IT-projectleider of CxO over de succesvolle inzet van IT binnen hun organisatie. Mijn IT-achtergrond zorgt ervoor dat er meteen een klik is met de eindgebruiker en dit versoepelt het proces aanmerkelijk.

Case studies worden geschreven in opdracht van PR-bedrijven in de IT- branche en rechtstreeks in opdracht van IT-bedrijven zelf. Case studies worden gebruikt door de opdrachtgever als begeleiding bij marketingacties, op websites of bijvoorbeeld op evenementen.  De naam van de auteur ontbreekt in een case study, het copyright van de tekst ligt bij de opdrachtgever. 

Voor de meeste organisaties waar ik cases voor schrijf, zorg ik ook voor het reviewproces met opdrachtgever en klant, de goedkeuring door de klant en wordt er zowel een Engelse als Nederlandse versie geproduceerd. Soms verzorg ik tevens de opmaak.

Op deze pagina zijn een viertal voorbeelden geselecteerd uit de honderden case studies die ik sinds 2001 heb geschreven, respectievelijk uit de sectoren overheid, industrie, onderwijs en gezondheidszorg. Klik op de afbeelding om de case study als PDF te bekijken en downloaden. Wil je een voorbeeld-case study zien specifiek in je eigen branche, neem dan gerust contact met me op.  


Persberichten

Normaal gesproken schrijf ik geen persberichten, maar er zijn uitzonderingen. Soms is er een persbericht of webtekst nodig om de case study of een ander document onder de aandacht te brengen. Het is dan logisch deze meteen te schrijven. 

Ik redigeer wel regelmatig individuele IT-persberichten op technische correctheid. Zie proofreading.

Case study / sector overheid

Case study / sector Industrie

Case study / sector Onderwijs

Case study / Zorgsector