Familie abo (januari 2017)

Ik heb al jaren een Vodafone abonnement om te bellen en 4G-internetten. Ik ben er heel tevreden over, ontvangst is overal goed, mijn databundel van 500+200MB krijg ik meestal niet op en ook met bellen ga ik niet over de bundel heen. Ik ben zo tevreden dat ook mijn vrouw al enkele jaren een Vodafone abonnement heeft. Beide abonnementen kosten elk ongeveer 14 euro per maand. De kinderen hebben een prepaid kaartje. Ze bellen niet of nauwelijks en maken pas sinds kort gebruik van data. Mijn dochter omdat ze op het VWO zit en niet zonder Whatsapp en vooral Snapchat kan leven. Mijn zoon, omdat hij Pokemon Go wilde spelen, de hype is nu wat over. 

De ergernis zit hem in de prepaidkaarten van de kinderen. Niet alleen moet ik regelmatig de belbundel aanvullen (in stapjes van 5 euro), los daarvan moet de databundel aangevuld worden, 500Mb 3G voor 7,50 euro. Dat kan beide via de website van de Hema (waar de KPN prepaid kaartjes aangeschaft zijn). Ik heb echter al enkele malen een bundel niet ontvangen. Bellen met de service desk van de Hema loste het probleem elke keer wel op. Maar het gedoe wat je telkens hebt is niet van deze tijd. De laatste aanschaf van7,50 databundel is niet aangekomen. Een telefoontje naar de Hema gaf het antwoord: een storing in het opwaardeersysteem. “Waarschijnlijk is het na het weekend wel opgelost,” aldus de vriendelijke helpdeskmedewerker aan de telefoon. “Papa ik kan geen vijf dagen zonder data!”. Dat was de druppel… want je moet je dochter toch te vriend houden. 

En toen was daar Ziggo. Ziggo – onze provider van internet/TV/telefonie - heeft net een familieabonnement voor mobiele telefonie toegevoegd. Voor 27,50 krijg je 4G en mag je 3GB aan data gebruiken met de aangesloten SIM-kaarten. Standaard heb je twee prepaid SIM-kaarten en eenmalig voeg je voor drie maal 10 euro drie extra telefoons toe. Ik heb meteen met nummerbehoud de twee Hema prepaid nummer van de kinderen laten overzetten. Mijn kinderen verschrikkelijk happy: een upgrade van 3G naar 4G en maar liefst 3GB data per maand. Als de ontvangst goed is, stappen mijn vrouw en ik ook over naar Ziggo mobiel als het Vodafone abonnement afloopt. Dat is een kwestie van een tientje per nummer en je doet mee met de bundel. Voor vier telefoonnummers, 4G en 3GB databundel betaal je 47,50 per maand. Voor 65 euro per maand mogen vier telefoons maandelijks 9GB aan 4G data gebruiken. Eindelijk weer eens product wat aansluit bij onze wensen.