ABN AMRO jaaroverzicht (2011)

Bij de ABN AMRO ben ik weg. Al lang. Vele kleine ergernissen de laatste jaren, hebben ons doen besluiten een andere bank te kiezen. Kleine ergernissen zoals dat je naar de bank moet voor het afhalen van een bankpasje. Kleine ergernissen zoals het verlagen van rente zonder iets te laten weten. Kleine ergernissen zoals het introduceren van nieuwe producten met betere rente zonder het te laten weten. Maar ook verkeerde adviezen bij openen van nieuwe rekeningen,  het niet kunnen opheffen van rekeningen "nee, dat kunnen we niet opheffen, we kunnen wel het bedrag op 0 laten staan." Klantonvriendelijke bedrijfsprocessen.

Affijn, weg dus. Helemaal weg, nee, want onze hypotheek hebben we nog bij de ABN AMRO, en ook nog een "dummy" rekening die als tegenrekening dient. Er staat niets meer op. Toch kregen we ook in 2011 weer zo'n irritant jaaroverzicht. Ik heb alle A4'tjes opgeteld, het waren er 22! En dan begint elke brief ook nog met: "en om het u gemakkelijk te maken..." Voor een bank waar we alleen nog de hypotheek hebben lopen. Allemaal overzichten op net iets verschillende namen, van de kinderen, combinatie rekeningen die al lang opgeheven zijn, internetrekeningen die niet meer bestaan. En dan de bijlagen in 6-voud. Begin 2010 was het al zo, en heb ik nog gezocht naar een manier om dit niet meer te krijgen (of desnoods alleen in PDF vorm). Dat was niet mogelijk. Ook in 2012 ga ik de A4'tjes weer tellen. De inzamelaar van oud papier is er blij mee.

Update november 2011: De laatste lopende tegenrekening kost bijna 3 euro per maand, terwijl er niets op staat en we het niet gebruiken. Maar ik ga natuurlijk niet anderhalf uur verspillen om een afspraak te maken, naar de bank te rijden, mijn verhaal teOpzeggen via het webformulier lukte niet, we kregen bericht terug dat dit alleen kon bij een bankfiliaal. doen, formulieren in te vullen en weer naar huis te rijden, alleen om een rekening op te zeggen die we niet hoeven. Dan maar een briefje gemaakt met een handtekening. Dat lukte, we kunnen nu niet meer inloggen en het resteren tegoed van 5 euro is naar onze reguliere bank overgeboekt. Een week later kregen we een brief met het verzoek een tegenrekening op te geven voor een spaardeposito, anders kunnen ze de rente niet overboeken. Maar dat spaardeposito is al lang leeg, maar konden we destijds niet opzeggen. Het blijft een vreemde bank.