Racebaan (2011)

Een racebaan. Dat bedacht sinterklaas vorig jaar. Ik koop dan meteen een merk, Carrera wel te verstaan, want van toen ik zelf klein was dat mijn racebaan snel kapot was en dat de auto's heel moeilijk op de baan bleven. Maar ja, Carrera blijkt niet anders dan dit te zijn. Voor jongeren kinderen (een jaar of 6) is het bijna onmogelijk een paar rondjes achter elkaar te racen. En de twee auto's die erbij zaten, waren binnen een paar weken allebei kapot. Wat doe je dan? Je investeert in een nieuwe Carrera racebaan, want die blijkt in de aanbieding net zo duur (of goedkoop) te zijn als twee nieuwe raceauto's.

Bij deze nieuwe racebaan krijg je dan naast twee auto's ook weer een complete set met baan, bediening en trafo. Handig, voor als er eens iets kapot gaat. Racen lukt nog steeds maar moeizaam, hoewel de kinderen het erg leuk vinden, als het eens lukt een rondje door te rijden. Laatst hebben ze bijna twee uur gewerkt om een hele racebaan op te bouwen en alles netjes in elkaar te klikken om erachter te komen dat één van beide auto's alweer kapot is. Dan maar met één auto racen, spannend hoor. En ja, het was te voorspellen, ook deze laatste auto heeft al snel weer de geest gegeven.

En zo is een racebaan (of eigenlijk twee) na misschien vier echte gebruiksuren afgeschreven. Carrera, begin er maar nooit aan, weggegooid geld en veel frustratie bij de kinderen.